Arhivă 1995 – 2000

        Acţiune umanitară în zona Paşcani, judeţul Iaşi…       

  În perioada Mai 1995 – Octombrie 1997, ca urmare a parteneriatului cu Organizaţia Internaţională de Caritate ’’Inimă către Inimă’’ din Linkoping, Suedia s-au desfăşurat ample acţiuni umanitare de asistare & ajutorare a familiilor sărace şi numeroase din municipiul Paşcani şi împrejurimi, ajutor concretizat prin distribuirea de haine, încălţăminte, alimente, bani şi alte bunuri de uz casnic. Au fost ajutate în sensul acesta în jur de 800 persoane ( copii, tineri, adulţi ).

Forma de ajutorare a fost prin donaţie, fiecare persoană fiind acceptată în programul acesta în urma unei anchete sociale realizate de reprezentanţi misiunii noastre. În cele mai multe cazuri, lucrarea aceasta a fost realizată de reprezentanţi noştri, uneori am avut privilegiul de a fi însoţiţi şi de partenerii noştri din Suedia, cei care au avut un suport deosebit la infiintarea acestei misiuni.

Soluţionarea unei nevoi la un centru de copii din Paşcani, la propunerea biroului de asistenţă socială de pe lângă primăria municipiului …

În luna Noiembrie 1995, la propunerea biroului de asistenţă socială de pe lângă primăria municipiului Paşcani, împreună cu preşedintele organizaţiei internaţionale de caritate din Suedia, Domnul Sixten Widerstedt , misiunea noastră a fost implicată într-o acţiune de ajutorare a Creşei de Copii nr.2 din municipiul Paşcani prin acordarea de mobilier, două cuptoare electrice, obiecte pentru bucătărie, jucării şi dulciuri.

Gestul nostru a fost apreciat de întreaga conducere a acestei unităţii de învăţământ, dat fiind şi faptul că s-a realizat în chiar ziua când poporul român sărbătoarea ziua sfântului Andrei. Îl slăvim pe Domnul pentru această posibilitate avută de a fi de folos semenilor noştri.

Programul de asistenţă socială ’’Sponsor a poor & needy family’’…

La propunerea conducerii executive a organizaţiei de caritate ’’Inimă către Inimă’’, a fost implementat programul de asistenţă socială denumit ’’Sponsor a poor and needy family’’; un număr de 15 familii din municipiul Paşcani şi împrejurimi au fost  implicate în acest program social, primind trimestrial un ajutor constând în bani, îmbrăcăminte, încălţăminte, alimente şi alte bunuri de uz casnic.

Metodologia de lucru a fost extrem de interesantă: fiecare familie din România avea ca sponsor câte o familie din Suedia. Familiile din Suedia erau direct responsabile de modul în care erau ajutate familiile lor adoptate din România. Programul a fost unul de succes, fapt confirmat ulterior şi de rezultatele frumoase obţinute la nivel de parteneriat  cu cei din Suedia.

Ajutor umanitar acordat membrilor bisericii baptiste Paşcani …

Având în vedere faptul că parte din conducerea executivă a misiunii noastre slujeşte în cadrul acestei biserici locale, s-a decis în şedinţa de lucru din Octombrie 1996, ca toate familiile din biserică să primească haine, încălţăminte şi alimente din partea societăţii noastre. Ajutorul acesta a fost de binevenit, având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă. Au fost ajutate un număr de 70 persoane ( copii, tineri şi adulţi ).

 Ajutor umanitar destinat altor fundaţii de caritate din ţară …

În lunile Septembrie-Octombrie a anului 1995, prin intermediul societăţii noastre de misiune şi caritate au fost ajutate câteva fundaţii de caritate din localităţiile Drobeta Turnu Severin, Petroşani, Caransebeş şi Bucureşti. Bunurile dăruite sub formă de donaţie au venit din Suedia pe inventarul misiunii noastre, urmând ca ele să fie distribuite gratuit celor în nevoi şi dificultăţii materiale din zonele amintite mai sus. Un ajutor deosebit în privinţa aceasta a venit prin Domnul Svendavid Blomgren, vicepreşedinte al organizaţiei de caritate din Suedia.

Ajutor umanitar acordat grădiniţei de copii din comuna Gâşteşti, judeţul Iaşi …

În urma unei anchete sociale realizate la grădiniţa amintită mai sus s-a constat nevoia urgentă de implicare în rezolvarea achiziţionării combustibilului necesar pentru încălzirea camerelor operative pe timpul iernii. În urma discuţiilor avute la nivel de birou executiv, s-a decis implicarea în rezolvarea acestei nevoi urgente.  De asemenea, grădiniţa mai primeşte sub formă de donaţie mobilier, jucări şi dulciuri pentru copii.

Rezolvarea unei nevoi specifice urgente …

 În urma investigaţiilor realizate în comuna Grozeşti, judeţul Iaşi ( undeva la graniţa cu Republica Moldova ) a fost identificată o nevoie socială urgentă a unei tinere imobilizate într-un scaun cu rotile. Zona este foarte săracă, nevoile sunt extrem de mari iar cerinţa aceasta trebuia rezolvată într-un fel. În urma discuţiilor avute cu D-l Sixten Widerstedt, s-a decis acceptarea acestei familii în programul de sponsorizare trimestrială cu bani, îmbrăcăminte, încălţăminte, alimente şi alte bunuri de consum.

Organizarea conferinţei regionale de rugăciune pentru Moldova, Paşcani …

Într-o atmosferă deosebit de înălţătoare, a avut loc pe data de 14 Octombrie 1995 Conferinţa Regională de Rugăciune Consacrată Moldovei, desfăşurată la Paşcani în sala de închinare a Bisericii Creştine Baptiste.

Au participat un număr de 55 persoane din judeţele Iaşi, Suceava, Neamţ, Bacău, Botoşani şi Arad. Subiectele au fost interesante şi motivante: Spiritualitatea actuală a Moldovei şi nevoia de rugăciune, Credincioşii evanghelici în lupta spirituală, Câştigarea unei zone aride pentru Hristos prin rugăciune.

Întâlnirea s-a încheiat cu o declaraţie comună privind implicarea în rugăciune şi luptă spirituală pentru Moldova şi cu un serviciu de închinare alături de credincioşii bisericii baptiste, gazda întâlnirii noastre.

Întâlnirea de iniţiere în arta ucenicizării în grupuri mici …

În toamna anului 1996, a avut loc la Paşcani o întălnire în cadrul căreia s-a discutat despre arta ucenicizării în grupuri mici, ceva nou în vremea aceea pentru credincioşii evanghelici din zonă. Au participat un număr de 15-20 persoane din municipiul Paşcani şi împrejurimi, invitat ca îndrumător fiind fr. Adi Totan din Timişoara ( reprezentantul Organizaţiei Studenţilor Creştini Evanghelici din Timişoara ).

Conferinţa de iniţiere în evanghelismul personal …

În toamna anului 1995, am avut privilegiul de a organiza în Paşcani, Conferinţa de Iniţiere în Evanghelismul Personal. Au participat un număr de 25-30 persoane, invitat fiind fr. Romică Crâşmaru din Bacău ( reprezentant al Alianţei Evanghelice din România pentru zona Moldovei ).

Întâlnirea a avut loc la Clubul Copiilor din localitate, sala cercului de Informatică ( profesor fiind unul dintre membrii misiunii noastre ). Toată teoria îmbinată cu latura practică, au făcut din acest proiect un real succes pentru lucrarea Domnului din zonă. Unealta de bază în cadrul acestei întâlniri fiind broşura Cele Patru Legi Spirituale, editată de Campus Crusade for Christ International.

Un grup de 12 tineri din Biserica Baptistă Paşcani au avut privilegiul de a participa la tabăra creştină de la Plopu, Caransebeş …

Misiunea noastră în parteneriat cu Fundaţia Charisma din Caransebeş au avut privilegiul de a acorda posibilitatea unui grup de 12 tineri din biserica baptistă Paşcani de a participa la tabăra de vară organizată de Fundaţia Charisma la Plopu, judeţul Caraş-Severin.

Rugăciunea, studiul biblic, părtăşia, jocurile atractive, întâlnirile de seara în jurul focului de tabără, concursurile pe diferite tematici, au făcut din această tabără un real succes, cel puţin pentru grupa de tineri din Paşcani, prezentă la această minunată întâlnire de tineret.

Acesta tabara are o semnificatie deosebita pentru misiunea noastra, intrucat presedintele nostru s-a decis aici sa plece ca misionar in Moldova. Dupa doi ani de zile, infiinteaza societatea misionara si de caritate. Cheltuielile de transport au fost suportate de noi şi Fundaţia Charisma din Caransebeş.

Acţiunea evanghelistică ’’New Life in Christ’’ …

La iniţiativa misiunii nostre, un grup de 13-15 persoane din Paşcani şi împrejurimi au acceptat implicarea într-un proiect evanghelistic de răspândire a Cuvântului lui Dumnezeu prin evanghelism personal în municipiul Paşcani şi împrejurimi. Pe lângă distribuirea de literatură creştină, cei implicaţi au prezentat Evanghelia tuturor acelora cu care intrau în contact, arătându-le practic modul în care poţi obţine iertarea şi mântuirea lui Dumnezeu.

În fiecare seară, pe toată durata proiectului, ne întâlneam într-o locaţie anume pentru rugăciune şi pentru a împărtăşi din experienţele trăite în cadrul acestei lucrări.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s