Arhivă 2001-2006

  Schimbarea sediului funcţional al misiunii noastre la Botoşani …

Având în vedere faptul că noul preşedinte al societăţii noastre de misiune şi caritate locuieşte în Botoşani, biroul executiv decide în şedinţa de lucru ca sediul funcţional al misiunii noastre ( în ce priveşte corespondenţa ) să fie la Botoşani, str.General Gheorghe Avrămescu 7, Bl.F2, Sc.A, Ap.5.

Conform statutului de funcţionare, preşedintele conduce întreaga activitate a misiunii iar sediul funcţional este lesne de înţeles de ce era necesar să fie transferat la acea locaţie.

Toţi partenerii şi colaboratorii noştri au fost informaţi în legătură cu schimbarea realizată.

Implicarea într-o nevoie urgentă la biserica baptistă Vlădeni, judeţul Botoşani …

Având în vedere faptul că interiorul clădirii bisericii baptiste din Vlădeni, judeţul Botoşani era într-o stare avansată de degradare ( lambriul şi podeaua de scândură fuseseră atinse de putregai ), misiunea noastră a decis să se implice în rezolvarea acestei probleme prin sprijin financiar şi apel către alte organizaţii şi misiuni naţionale şi internaţionale, în vederea soluţionării acestei situaţii.

Iniţiativa noastră a avut succes, sprijinul financiar necesar rezolvării acestui caz venind din surse diferite, iar actulamente biserica locală se bucură de condiţii decente de închinare. Slavă lui Dumnezeu pentru oamenii care s-au deschis în vederea soluţionări acestei situaţii.   

Tabăra de vară ’’CASA VERDE’’ – Lacu Roşu, judeţul Harghita…

În parteneriat cu o societate misionară şi de caritate din Statele Unite ale Americii, misiunea noastră a avut privilegiul de a oferi unui grup de 35 persoane din Botoşani ( copii, tineri şi câţiva adulţi din Biserica Baptistă ’’Metanoia’’ din Botoşani ) posibilitatea de a petrece 7 zile la munte în zona Lacu Roşu, judeţul Harghita.

Casa unde am locuit în toată această perioadă se numeşte ’’Casa Verde’’ întrucât este aşezată într-o zonă care abundă în culoarea verde, inclusiv casa fiind vopsită în proporţie de 75% în această culoare. Părtăşia, jocurile distractive, drumeţiile, timpul din abundenţă petrecut împreună, au generat o experienţă care nu va fi uitată multă vreme de acum înainte.

Programul de asistare & ajutorare a copiilor infestaţi cu virusul HIV…

Prin harul Domnului, a fost implementat programul de asistare&ajutorare a copiilor infestaţi cu virusul HIV. În fiecare an, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ne deplasăm la Spitalul de Boli Contagioase din Botoşani – secţia copiilor infestaţi cu virusul HIV, pentru a le duce dulciuri, fructe şi un cadou de crăciun oferit prin intermediul organizaţiei ’’ECCE HOMO’’ din Cluj Napoca, partener naţional al organizaţiei internaţionale The Samaritan’s Purse.

Nevoile acestor copii afectaţi de o astfel de suferinţă sunt mari, şi în măsura în care putem, vrem să le fim de folos prin consiliere, ajutor material şi financiar, rezolvarea unor nevoi materiale specifice, etc.

Lucrarea aceasta a fost extinsă şi în timpul anului, nu numai cu ocazia sarbătorilor de iarnă. Dacă simţi nevoia şi chemarea de a fi alături de noi în această lucrare prin rugăciune şi sprijin financiar,  scrie-ne la adresa: misiuneacrestinaandrei_ro@yahoo.com

Startul programului de ajutorare a văduvelor, bătrânilor, …

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi prin deschiderea sufletească a partenerilor noştri din Anglia, Mr.& Mrs. Terry şi Sue Wright, a fost inaugurat în vara anului 2005 programul de ajutorare a văduvelor, bătrânilor, familiilor sărace şi numeroase.

Iniţial, au fost două văduve cuprinse în acest program, însă actualmente avem bucuria să ajutăm un număr de 7 văduve şi o familie în cadrul acestui program. Aceştia primesc lunar câte un pachet cu alimente, asistenţă medicală şi spirituală periodică. Dacă vrei să fii alături de noi în cadrul acestui program prin sprijin financiar şi rugăciune, scrie-ne: misiuneacrestinaandrei_ro@yahoo.com

Implicarea în rezolvarea unei nevoi sociale urgente …

Ne bucurăm de faptul că, prin harul Domnului, misiunea noastră a reuşit să se implice într-un caz social constând în sprijin financiar oferit unei familii al cărei copil suferă de o boală destul de gravă. Ajutorul a fost necesar pentru acoperirea unei  nevoi materiale şi plata unor investigaţii medicale.

Implicarea în rezolvarea unei nevoi la biserica baptistă ‘’Metanoia’’ Botoşani…

Biserica aceasta se confrunta cu o nevoie destul de mare legată de introducerea gazului metan atât de necesar pentru încălzirea clădirii. Societatea noastră de misiune şi caritate s-a implicat în soluţionarea acestei situaţii, iar eforturile depuse au generat o adevărată binecuvântare: biserica a primit de la o familie din Statele Unite suma de 5.000 USD necesari rezolvării acestei nevoi.

Mii de mulţumiri fam. Popa G. pentru deschiderea sufletească de care au dat dovadă în rezolvarea acestei nevoi. Slavă lui Dumnezeu pentru astfel de oameni binecuvântaţi.

Ajutoare umanitare acordate unor biserici din judeţul Botoşani …

Prin intermediul unui parteneriat cu o fundaţie de caritate din Arad, câteva bisericii baptiste din judeţul Botoşani şi un orfelinat creştin au beneficiat timp de 2 ani de ajutor umanitar trimestrial constând în haine, jucării, dulciuri, medicamente, vitamine, etc.

Bisericile ajutate sunt: Biserica Baptistă ’’Metanoia’’ – Botoşani, Biserica Baptistă Bursuceni, Biserica Baptistă Tudor Vladimirescu, Biserica Baptistă ’’Betel’’ – Botoşani, Biserica Baptistă Ungureni, Biserica Baptistă Vlădeni, Orfelinatul Creştin ’’Casa Ioana’’ – Botoşani. Îl slăvim pe Domnul pentru oportunitatea avută de a fi de folos acestor biserici locale.

Programul social ’’Litoral pentru copiii proveniţi din familii cu posibilităţi materiale şi financiare reduse – Mamaia 2006’’…

În parteneriat cu fundaţia de caritate K.I.Ds in Romania, cu sediul social în Londra, misiunea noastră a avut privilegiul de a acorda posibilitatea unui număr de 35 persoane ( copii, tineri şi adulţi ) din judeţul Neamt, localităţile Bicazu Ardelean şi Bicaz Chei, să ajungă pentru 7 zile la Mamaia, în vara anului 2006.

Copiii şi tinerii care au beneficiat de pe urma acestui proiect, provin din familii cu posibilităţi materiale şi financiare reduse, parte dintre ei chiar muncind cu ziua pentru a avea banii de buzunar necesari acestei vacanţe la mare. În proporţie de 80%, n-au mai fost niciodată la mare şi mulţi mărturiseau că nu prea mai speră să vadă litoralul românesc prea curând.

Studiul biblic, rugăciunea, lauda, jocurile distractive, excursiile, baia în mare, fotbalul pe nisip, vizitele la McDonald’s, au făcut din proiectul acesta un real succes pe care suntem convinşi că multă vreme nu va fi uitat. Mii de mulţumiri familiei Wright din Londra şi K.I.Ds in Romania Foundation.

Acţiune umanitară la Gheorgheni, judeţul Harghita …

Împreună cu partenerii noştri din Anglia, am avut oportunitatea de a înlesni acordarea unui ajutor umanitar pentru municipiul Gheorgheni, judeţul Harghita. Colaboratorul nostru în zonă, fr. Gheorghe Handaric, a fost direct implicat în derularea acestui proiect care s-a dovedit a fi de folos pentru un număr de aproximativ 50 de persoane.

Mulţi dintre cei care au beneficiat de pe urma acestei acţiuni, au mărturisit că erau nevoiţi să-şi vopsească uneori hainele în altă culoare pentru a putea arăta că poartă ceva nou. Distribuirea s-a făcut pe bază de donaţie, lucrurile căpătate neputând fii comercializate sub nici o formă. Ne bucurăm de faptul că am reuşit să fim de folos acestor oameni din judeţul Harghita.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s