Un proiect special: masa de Craciun

De cativa ani ne doream sa avem in preajma sarbatorii nasterii Mantuitorului nostru Isus Hristos o masa de dragoste pentru toate persoanelor implicate in programul nostru de caritate. Din motive financiare, lucrul acesta nu a fost posibil decat anul acesta datorita partenerilor nostri din Anglia si prietenilor lor.

Pe data de 23 Decembrie 2007, masa aceasta de Craciun a fost un motiv de bucurie pentru toti cei prezenti, in special pentru batranii si vaduvele din programul de ajutorare lunara. Locatia unde s-a desfasurat aceasta actiune a fost biserica crestina baptista din Vladeni.

De ce aceasta locatie? In primul rand, nu am avut spatiul necesar pentru organizarea unei mese de genul acesta, dat fiind faptul ca au fost invitate in jur de 50 de persoane. Ne trebuia un spatiu adecvat pentru aceasta actiune si s-a optat in final pentru aceasta varianta. In al doilea rand, partenerii nostri ne-au asigurat de faptul ca pot participa pe langa persoanele aflate in programele noastre de caritate si membrii bisericii, impreuna cu copiii care participa la intalnirile clubului nostru pentru copii. In al treilea rand, aici presedintele misiunii noastre slujeste ca pastor al bisericii locale mai sus amintite. Iata de ce intalnirea s-a tinut in aceasta locatie.

Intalnirea a inceput la ora 10 cu un serviciu de inchinare special, unde toti cei prezenti au avut ocazia de a-L slavi pe Mantuitorul nascut in Betleemul din Iudea prin cantare, poezie sau marturie personala. Mesajul transmis de pastorul bisericii a condus atentia tuturora spre ceea ce poate face Dumnezeu pentru toti cei care sunt ai Lui, textul care a stat la baza predicii fiind Psalmul 121.

Am fost placut impresionati de faptul ca persoanele implicate in derularea programului de inchinare au cantat din tot sufletul lor si mai ales au recitat poezii pline de semnificatie si valoare. Ne-am bucurat de faptul ca s-au simtit apreciati, pusi in valoare, iubiti si asta parca le oferea elanul necesar in versuri si cantari.

Dupa incheierea slujbei propriu-zise, a urmat masa de dragoste. Toti cei prezenti s-au bucurat de cele pregatite, dat fiind si faptul ca s-a tinut cont de problemele legate de regimul alimentar al fiecarei persoane aflate la acest eveniment.

Masa aceasta a fost un prilej deosebit de destindere, de armonie, de dragoste si in tot acest timp cei prezenti au discutat intre ei, au legat prietenii si s-au simtit ca intr-o familie. La fel si copiii prezenti care s-au amuzat tot timpul, confirmand prin trairile lor bucuria de a fi parte din evenimentul acesta.

Am observat un lucru foarte interesant: desi multi dintre cei prezenti nu s-au mai intalnit niciodata pana atunci, in timpul mesei s-au simtit bine si se comportau de parca se cunoasteau de foarte multa vreme. Atmosfera care s-a creat a fost specifica unei familii in care domneste pacea, intelegerea, dragostea si bucuria de a fi impreuna la o masa de dragoste.  

Au fost cateva persoane ce nu au reusit sa fie cu noi la acest eveniment deosebit. La final, acestea nu au fost deloc uitate. S-au facut pachetele speciale pentru ele si cativa membri ai bisericii au fost insarcinati sa le duca la casele lor pentru a le face si acestora o bucurie de Craciun.

Multumim sponsorilor si partenerilor nostri din Anglia pentru sprijinul financiar oferit  pentru ca acest proiect sa fie posibil anul acesta. Din putinul lor au daruit cu dragoste pentru aceasta actiune insemnata, generand bucurie in sufletele celor 50 persoane care s-au bucurat de acest eveniment deosebit. Pentru tot ceea ce au facut pentru noi, nu putem spune decat: Multumim frumos si Domnul sa va binecuvinteze. 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s